Pokiaľ v kuchyni radi experimentujete a jedlá ozvláštňujete zaujímavými ingredienciami, máme pre vás skvelý tip. Vyskúšajte ázijské korenie galgán!

Koreň galgánu si môžete na prvý pohľad spliesť so zázvorom, býva však väčší, ružovejší a najmä chuťovo celkom odlišný – príjemne vás prekvapí citrusovým nádychom. Spôsob jeho konzumácie je však totožný – galgán, rovnako ako zázvor, najskôr ošúpte a pokrájajte na drobné kúsky. Už v malom množstve galgánu sa ukrýva veľká sila, ktorá dokáže zatočiť aj s vážnejšími zdravotnými ťažkosťami.

8 dôvodov, prečo pridať do jedla galgán

Táto thajská korenina:

  • urýchľuje a uľahčuje trávenie,
  • podporuje sekréciu žalúdočných štiav,
  • má pozitívny vplyv na peristaltiku čriev,
  • zmierňuje produkciu črevných plynov,
  • v ázijských krajinách býva používaný pri liečbe rakoviny žalúdka,
  • v európskych končinách je zas nápomocný pri liečbe rakoviny pŕs a pľúc,
  • nemeckí vedci potvrdili, že galgán dokáže zmierniť bolesti srdca,
  • je známy tiež ako silné afrodiziakum.

Galgán je k dostatiu aj vo forme prášku a tak ho ľahko zakomponujete do každého jedla. :-)

Zdroj foto: YouTube Screen Shot, Zelené Jablko