V nasledujúcich riadkoch sa dozviete hlavné dôvody, prečo si kyslé uhorky dopriať bez obmedzení a (zbytočných) starostí o zdravie či štíhlu líniu. Ich zdravotné prínosy predsa hovoria za všetko.

  1. Výborné na trávenie

Kyslé uhorky sú nabité vlákninou. Prispievajú k revitalizácii tráviacej sústavy a zbavujú telo nečistôt.

  1. Zbraň proti nádorovým ochoreniam

Akákoľvek zeleninová zmes, vrátane kyslých uhoriek, je skvelým zdrojom pri alkalizácii organizmu. Kým si vy vychutnávate tento chrumkavý produkt, on tlmí rast nebezpečných buniek a má protirakovinové účinky.

  1. Znížia krvný tlak

Pri procese fermentácie sa vytvára kyselina mliečna. Takto do nášho tela prináša prospešné baktérie redukujúce hladinu tuku v krvi. Výsledkom býva výrazne zníženie krvného tlaku.

  1. Odstraňujú toxíny z tela

Kyslé uhorky vám pomôžu zbaviť sa zlého cholesterolu a podporujú rýchle trávenie proteínov.

  1. Plné vitamínov

Hoci je známe, že vitamín C obsahujú najmä citrusy, goji či paprika, v kyslých uhorkách je ho taktiež dostatok. Pre podporu imunity sú jednoznačne skvelou voľbou.

  1. Zlepšia vám náladu

Tajomstvom blahodarného vplyvu kyslých uhoriek na organizmus človeka sú probiotiká. Zjednodušene povedané: fermentované potraviny obsahujú vysoký podiel zdravých baktérií nazývaných probiotiká. Áno, to sú tie baktérie, ktoré všetci poznáme z reklám na mliečne produkty. Tieto živé organizmy, vyplývajúc z rôznych záverov vedeckých štúdií, priaznivo ovplyvňujú aj úzkostné poruchy u ľudí.

Vychutnajte si aj nálev

Pozitívne účinky majú nielen samotné uhorky, ale i nálev, v ktorom sa nachádzajú. Je nasýtený šťavou zo zeleniny, esenciálnymi olejmi a enzýmami. Obsahuje tiež draslík, ktorý zabezpečuje optimálnu hladinu vody v organizme. Ľudia s ochorením obličiek a tehotné ženy by si mali dopriať kyslé uhorky pokojne aj vo väčšom množstve.

Zdroj foto: YouTube Screen Shot